Europas første LFP-batterifabrik landede med en kapacitet på 16GWh

Europas første LFP-batterifabrik landede med en kapacitet på 16GWh

Resumé:

ElevenEs planlægger at bygge den førsteLFP batterisuper fabrik i Europa.I 2023 forventes anlægget at kunne producereLFP batteriermed en årlig kapacitet på 300MWh.I anden fase vil dens årlige produktionskapacitet nå op på 8GWh, og vil efterfølgende blive udvidet til 16GWh om året.

Europa er "ivrig efter at prøve" den store masseproduktion afLFP batterier.

 

Den serbiske batteriudvikler ElevenEs sagde i en erklæring den 21. oktober, at den vil bygge den førsteLFP batterisuper fabrik i Europa.

 

ElevenEs er nu i produktion og har valgt en grund i Subotica, Serbien som sin fremtidige superfabrik.I 2023 forventes anlægget at kunne producereLFP batteriermed en årlig kapacitet på 300MWh.

 

I anden fase vil dens årlige produktionskapacitet nå op på 8GWh og vil efterfølgende blive udvidet til 16GWh om året, nok til at udstyre mere end 300.000 elbiler medbatterierhvert år.

微信图片_20211026150214

ElevenEs' produktionssted i Subotica, Serbien

 

Til opførelsen af ​​denne superfabrik har ElevenEs modtaget investering fra det europæiske innovationsbureau for bæredygtig energi EIT InnoEnergy, som tidligere har investeret i lokale europæiske batteriselskaber som Northvolt og Verkor.
ElevenEs sagde, at fabrikkens faciliteter er planlagt til at blive placeret tæt på Jadar Valley, Europas største lithiumforekomst.

 

I juli i år annoncerede minegiganten Rio Tinto, at den havde godkendt en investering på 2,4 milliarder US$ (ca. RMB 15,6 milliarder) i Jadar-projektet i Serbien, Europa.Projektet vil blive sat i drift i stor skala i 2026 og nå sin maksimale produktionskapacitet i 2029 med en estimeret årlig produktion på 58.000 tons lithiumkarbonat.

 

Det er lært fra den officielle hjemmeside, at ElevenEs fokuserer påLFPteknologisk rute.Siden oktober 2019 har ElevenEs udført forskning og udvikling påLFP batterierog åbnede et forsknings- og udviklingslaboratorium i juli 2021.

 

På nuværende tidspunkt producerer virksomheden firkantede ogbløde batterier, som kan bruges ienergilagringssystemerfra 5kWh til 200MWh, samt elektriske gaffeltrucks, minelastbiler, busser, personbiler og andre felter.

 

Det er værd at bemærke, at flere og flere internationale OEM'er, herunder Hyundai, Renault, Volkswagen, Ford osv., er begyndt at planlægge at introducere LFP-batterier.Tesla har for nylig udtalt, at de laver alle elektriske køretøjer med standard batterilevetid på verdensplan.Skift til LFP-batterier for at øge efterspørgslen efterLFP batterier.

 

Under presset af ændringer i batteriteknologiske ruter fra internationale OEM'er er koreanske batterivirksomheder begyndt at overveje at udvikle LFP-systemprodukter for at imødekomme deres kunders behov.

 

SKI CEO sagde: "Bilproducenter er meget interesserede i LFP-teknologi.Vi overvejer at udvikleLFP batteriertil low-end elbiler.Selvom dens kapacitetstæthed er lav, har den fordele med hensyn til omkostninger og termisk stabilitet."

 

LG New Energy begyndte at udvikle LFP-batteriteknologi i Daejeon Laboratory i Sydkorea i slutningen af ​​sidste år.Det forventes tidligst at bygge en pilotlinje i 2022 ved brug af soft pack-teknologiruten.

 

Det er forudsigeligt, at efterhånden som den globale udbredelse af LFP-batterier accelererer, vil flere internationale batterivirksomheder blive tiltrukket af at gå ind i LFP-arrayet, og det vil også give muligheder for en gruppe kinesiske batterivirksomheder med stærke konkurrencefordele iLFP batteriMark.


Indlægstid: 26. oktober 2021