Vietnam VinFast bygger 5GWh batterifabrik

Vietnam VinFast bygger 5GWh batterifabrik

Vietnam Vingroup annoncerede, at de vil bygge en 5GWh strømbatterifabrikken for sit VinFast-elbilmærke i Ha Tinh-provinsen, med en projektinvestering på 387 millioner USD.

Global elektrificering varmes op, og OEM'er accelererer deres lokale forsyningskædelayout afstrøm batterier.

 

Vietnam Vingroup annoncerede, at de vil bygge en 5GWhstrøm batteri fabrikfor sit VinFast elbilmærke i Ha Tinh-provinsen med en projektinvestering på 387 millioner USD (ca. 2,47 milliarder RMB).

 

VinFast frigav tre nye smarte elektriske SUV-modeller i 2021 og planlægger at begynde at levere elektriske køretøjer produceret på Haiphong-fabrikken i Vietnam inden december.

 

For at styrke elektrificeringsstrategien etablerede Vingroup også et datterselskab VinES Energy Solutions JSC med fokus på forskning og fremstilling af elektriskebilbatterier, og etablerede samarbejdsrelationer med velkendte partnere som Israel, Taiwan og USA, med det formål at fremme de mest avanceredebatteriteknologi Forskning og udvikling og anvendelse af nyebatterier, såsom solid statebatterier, hurtig opladning, nye materialer, nytbatteri design,etc.

 

Hovedformålet med opførelsen af ​​enbatterianlæg med en årlig produktion på 5GWh skal levere lokaliseret elforsyning til produktion og salg af elbiler.

手机轮播2

 

Det er værd at bemærke, at i valget af batteriteknologi-rute kan VinFasts lokale batteriproduktion gå forrest i at tage LFP-teknologien i brug.

 

I august i år underskrev VinFast og Guoxuan Hi-Tech et aftalememorandum om udvikling og produktion af LFP-batterier til elektriske køretøjer.De to parter vil i fællesskab udvikle og producere LFP-batterier.

 

Derudover drøftede de to parter også muligheden for at etablere en batterifabrik i Vietnam.Vietnam vil etablere sit første LFP-batteriproduktionsanlæg, og VinFast vil også fokusere på indkøb af Guoxuan High-techs LFP-batterier.

 

Samtidig har VinFast også indgået et samarbejde med den taiwanske batterivirksomhed Huineng Technology, og planlægger at etablere et joint venture-selskab, der skal udvikle og producere solid-state batterier.

手机轮播2


Indlægstid: 26. oktober 2021